Bon dia,
Desde Xes Barcelona ens envien aquesta proposta, mireu-vos-la bé i digueu-me si esteu d'acord, per poder donar l'ok.*Tenim fins dijous1 per respondre*.
Gràcies!
Maite.
------------------------------------------
Bon dia XES Barcelona,
Aquesta setmana hem tingut una reunió amb Coòpolis per anar concretant el marc de col·laboració entre els dos espais. Ens vam reunir amb el Marc Dalmau, de l’Observatori de Coòpolis, i les nostres companyes Berta i Vanessa d'Impulsem, que també participen en la coordinació d'aquest espai.
Una línia de l'Observatori és intercooperació i treball en xarxa, així que en principi ací podem encaixar part de les activitats d'intercooperació de XES Barcelona i des de Coòpolis poden recolzar-les amb finançament.
Per començar aquesta col·laboració, *ens proposen coorganitzar i participar a les jornades "Fent economia plural, cap a una democràcia comunal" del 29 de juny a la Nau Bòstik **com un primer moment de visibilització i intercooperació*. Això inclouria feina de coorganització, que assumiria principalment jo com a tècnic, i la pròpia participació de les xarxes i entitats de XES Barcelona a les jornades, que entenc que hauria de ser un compromís vostre, de les xarxes locals. La participació durant les jornades consistiria en: (1) de matí, participar a un conversatori entre la XEC, la IDRA i XES Barcelona, centrat en sostenibilitat de projectes i governança i conduit per l'Ivan Miró; i (2) a la tarda, participació a un taller sobre el model de gestió público-cooperativa-comunitària, centrat en les pràctiques concretes, on estan convidades totes les xarxes i projectes de XES Barcelona que treballen aquest model.
Davall vos enganxe la informació sobre l’Observatori de Coòpolis i les jornades que ens ha fet arribar el Marc.
A mi em sembla una bona proposta que encaixa tant en la feina de XES Barcelona com en l'objectiu d'articulació amb Coòpolis, però és una decisió política i per tant *vos demane validació a les xarxes i entitats de XES Barcelona*. Des de l'Observatori necessitarien saber si finalment som coorganitzadores abans del 5 de juny, així que *vos demane que per favor em confirmeu si aproveu aquesta proposta abans del proper dijous 1 de juny*.
Si s'aprova, ho comunicaré a Coòpolis i a la nostra reunió del 6 de juny ja debatrem més en profunditat els continguts i les diferents tasques i espais de participació de les jornades.
Salut!
Víctor
*_Informació sobre l’Observatori de Coòpolis i les jornades "Fent economia plural, cap a una democràcia comunal"_
L’Observatori de Coòpolis és una àrea de l’Ateneu Cooperatiu de Barcelona orientada a generar coneixement de la realitat de l’ESS i el cooperativisme de la ciutat*, a partir de la recerca d’aspectes claus per l’ESS, amb l’objectiu de contribuir a identificar els elements que afavoreixin un tipus de desenvolupament local orientat a la democratització de l’estructura econòmica urbana i la seva transformació ecològica i social.
Un dels eixos de treball principal que estem portant a terme és analitzar al desenvolupament de l'economia plural en el marc de pràctiques i experiències concretes de l'esfera público-comunitària i cooperativa, per impulsar la democràcia comunal. L’activitat és portada a terme per tres cooperatives: La Ciutat Invisible SCCL, La Hidra Cooperativa SCCL i Impulsem SCCL., amb l'objectiu també de treballar i establir un marc de col·laboració amb la XES Barcelona i les Xarxes Locals d’Economia Solidària de Barcelona, que pugui reforçar l'obertura d'espais d'interccoperació i la potenciació de bones pràctiques.
Segons el que hem parlat avui, identifiquem la coorganització de les jornades "*Fent economia plural, cap a una democràcia comunal" del 29 de juny a la Nau Bostik *com un primer moment de visibilització i intercooperació d'aquesta col·laboració.
*Pla de treball Observatori de Coòpolis 2023 *
Continuïtat, visibilització i de les línies de treball realitzades: Pel que fa a la proposta de segon any, s’acorda la necessitat de realitzar accions de continuïtat que donin sentit i visibilitat a la feina feta i alhora obrin el debat sobre l’esfera pública-cooperativa-comunitària a la ciutat, tant per a definir aquest model com per a fer incidència política respecte les administracions.
En aquest sentit, des de l’Observatori (LCI, Hidra, Impulsem) s’organitzarà una jornada col·lectiva i oberta per definir el model de l’esfera pública-cooperativa-comunitària en la perspectiva de la gestió, la forma jurídica, el finançament públic i la relació amb l’Administració (licitacions, convenis, etc.), els altres sosteniments econòmics (convencionals, redistributius i reciprocitat), la participació social, etc.
En aquesta jornada es presentarà l'informe realitzat per la Hidra " Fent Economia plural.10 casos rellevants de col·laboracions público-cooperatives-comunitàries" i es convidarà a les iniciatives de gestió comunitària de la ciutat a desenvolupar algun tipus d’intervenció (ponència, taller...), incloses les diferents tipologies que es reconeguin sota aquest marc: a) equipaments, b) xarxes locals i c) serveis de gestió comunitària. També es presentarà l'Informe sobre cures realitzat per la XES Barcelona com a pràctica primordial de col·laboració público-comunitària i cooperativa.
La coordinació tècnica del seminari correrà a càrrec de l’Observatori de Coòpolis, cercant la coorganització i implicació de la XES Barcelona i les xarxes locals, convidant a entitats com la Xarxa d’Espais Comunitaris (XEC), entre d’altres.