NdP - Jornades Possibilitats de l'Economia Social en la Música i les Arts Escèniques
Bona tarda,
Adjuntem nota de premsa per si és del vostre interès.
**
*Una quarantena d’artistes participa en la jornada ‘Ser artista emergent i no morir en l’intent’*
*
La iniciativa, organitzada per La Marfà - Centre de Creació Musical, l’Ateneu Terres Gironines i l’Associació Gironina de Teatre, respon al compromís de les tres entitats en la promoció de la formació cultural especialitzada del territori
Girona, 19 d’octubre de 2024
La Marfà - Centre de Creació Musical ha acollit aquest dissabte 19 d’octubre la primera edició de la formació ‘Ser artista emergent i no morir en l’intent’.Una quarantena de persones de disciplines artístiques diverses (art, música i teatre) han rebut càpsules de formació especialitzada en matèria d’economia, drets laborals i formes jurídiques a càrrec d’Ignasi Fusté de Thió Fusté Assessors i de Perfecto Alonso de SetC, respectivament.
La iniciativa, organitzada per La Marfà - Centre de Creació Musical, l’Ateneu Cooperatiu de Terres Gironines i l’Associació Gironina de Teatre, ha permès a artistes amb projectes en etapes emergents de la seva carrera posar en comú inquietuds i reptes amb altres professionals del sector alhora que s’ha habilitat un espai de trobada amb programadores del sector cultural de la província. Les activitats han finalitzat amb la presentació de les experiències en el camí de professionalització de tres cooperatives La Nave Va (arts escèniques) i Radi Solar i Cala Vento (música).
El tècnic de Cultura de l’Ateneu Terres Gironines, Miquel Pujol, subratlla que aquestes iniciatives són cabdals per al desenvolupament del talent gironí: “Davant el context econòmic actual, fórmules com l'economia social i solidària i propostes d’emprenedoria col·lectiva com les que proposa aquest model poden ser part de la solució. I ha quedat demostrat que aquest tipus de jornades són necessàries per tal de proporcionar alternatives al col·lectiu d’artistes emergents per tal de poder començar a facturar i tirar endavant els seus projectes”.
Pujol subratlla la importància de donar a conèixer altres fórmules jurídiques per tal d’ampliar el marc de coneixements d’aquest col·lectiu i facilitar-los l’estabilitat a curt i mitjà termini. “L'opció més comuna quan una artista comença a facturar és la de fer-se autònoma, però sovint això comporta uns costos inicials elevats per a elles. Per això organitzem aquesta formació, per proporcionar eines a les artistes emergents que sovint no saben com establir-se fiscalment, especialment quan es troben en una situació d'ingressos limitats”, conclou.
Les tres entitats organitzadores reforcen la necessitat d’organitzar jornades com aquesta per tal de dotar d’eines i recursos al col·lectiu d’artistes emergents del territori gironí, acompanyant la viabilitat dels seus projectes durant el seu procés d’estabilització laboral.
Trobareu imatges de recurs de les edicions anteriors en aquest enllaç https://drive.google.com/drive/folders/1b4ICfEhZiH4ipCNECNCZyX-WU7ohoG8O?usp=drive_link. Autoria de les imatges: Aniol Resclosa.
Per a més informació us podeu posar en contacte amb CLARA JULIÀ, al 646 29 09 37 o podeu enviar un correu electrònic aclara@terresgironines.coop.Moltes gràcies!*
Cordialment,
participants (1)
-
Ateneu Terres Gironines